De Jong trekt vergelijking met Van Nistelrooij: 'Doodziek wil ik niet zeggen'

De Jong trekt vergelijking met Van Nistelrooij: 'Doodziek wil ik niet zeggen'

6 augustus - 22:13 Laatste update: 22:24
29

Luuk de Jong erkent dat PSV niet voluit ging tegen FC Emmen (4-1). De Eindhovenaren spelen aanstaande dinsdag de belangrijke return tegen AS Monaco in de voorronde van de Champions League, al mag dat volgens de spits geen excuus zijn voor de onzorgvuldigheid.

In gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior beaamt De Jong dat PSV bij vlagen slordig was. Dat wijt hij aan het tweeluik tegen Monaco. "Je zag het eraan af op het einde, maar ook in het begin", reageert de centrumspits. "We pakten het goed op na de 1-0. We waren zoekende in het begin. Ja, we moeten zuiverder zijn."

Waar onder meer Ibrahim Sangaré, Guus Til, Joey Veerman en Cody Gakpo rust kregen, stond De Jong op twee minuten na de volle wedstrijd binnen de lijnen. "Ik voel me goed, heb zin om negentig minuten te spelen en in een ritme te komen. Dat heb ik de afgelopen jaren minder gedaan", benadrukt hij. "Als ik merk dat ik wel rust nodig heb en de trainer vindt daar een moment voor, dan hebben we het daarover."

Scoren deed De Jong niet tegen Emmen. Ruud van Nistelrooij liet aan ESPN weten als speler 'doodziek' te zijn wanneer hij niet scoorde. "Doodziek wil ik niet zeggen, maar als spits wil je doelpunten maken", is De Jong eerlijk. "Vandaag gaf ik wel weer een assist, maar je wil doelpunten maken. Ik maak me er niet druk om, ze komen vanzelf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie