Slot reageert op transferperikelen bij Feyenoord: 'Het was bittere noodzaak'

Slot reageert op transferperikelen bij Feyenoord: 'Het was bittere noodzaak'

07-08-2022 18:35
54

Feyenoord begon de Eredivisie zondag met een 2-5 zege op Vitesse, tot tevredenheid van Arne Slot. De trainer hoopt dat hij ook de rest van het seizoen over Benfica-doelwit Fredrik Aursnes kan beschikken.

Marcos Senesi is in Engeland om zijn transfer naar AFC Bournemouth, dat een slordige vijftien miljoen euro betaalt, af te ronden en als ook Aursnes nog vertrekt, is Slot acht van de elf basisspelers uit de verloren Conference League-finale tegen AS Roma kwijt. "Ik vind Fredrik belangrijk voor ons als elftal", zegt Slot tegen ESPN.

"De club moet bepalen of als een club met een flink bedrag op tafel komt of ze dat accepteren. Het is niet belangrijk wat ik daar van vind, want ik ga niet over de financiën van Feyenoord", vervolgt de trainer. "Het is geweldig hoeveel geld er deze zomer is binnengekomen. Dat was ook bittere noodzaak voor de club, dus ik denk dat de supporters er ook blij mee moeten zijn."

Slot is naar eigen zeggen 'niet boos' op de transferkeuzes van beleidsbepalers in De Kuip. "Ik probeer mensen op mijn rustige manier te overtuigen van mijn gelijk, dat doe ik bij de spelers en ook bij de mensen die de grote beslissingen nemen. Ik geef het sportieve belang aan, maar het lijkt me logisch dat iedereen bij Feyenoord dat belangrijk vindt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie