Van Gaal gekraakt: 'Je kunt niet zeggen dat ik derde optie ben, kom op'

Van Gaal gekraakt: 'Je kunt niet zeggen dat ik derde optie ben, kom op'

18 augustus - 07:51
56

Nani houdt gemengde gevoelens over aan zijn samenwerking met Louis van Gaal bij Manchester United. De Portugees erkent dat de onderlinge band respectvol was, voelde hij zich niet gehoord door de huidige bondscoach van Oranje

Van Gaal stapte in 2014 in als manager bij United. Nani was op dat moment een gevestigde naam in het elftal, maar de Nederlander zag het niet in hem zitten. Om die reden werd hij verhuurd aan Fenerbahce. "Met Van Gaal had ik geen problemen. Alles ging met respect", blikt Nani in de FIVE podcast van Rio Ferdinand terug. "Ik trainde erg goed, maar ik zag bij zijn komst al dat hij zijn ideeën had over de spelers die hij wel en niet wilde inzetten. Ik wist dat ik geen deel uitmaakte van zijn plannen. Zelfs als ik hem van gedachten had kunnen veranderen, zou ik tweede keus zijn geweest. Iedereen stond hoger in de rangorde."

Op het moment dat Van Gaal binnenkwam op Old Trafford, speelde Nani al zeven jaar bij United. "Ik hoef niets te bewijzen aan een manager die net binnenkomt", stelt de Portugees. "Ik moet het iedere dag laten zien op het veld en op de training, maar je kunt niet zeggen dat ik derde optie ben, of: Ik ga bekijken of je goed genoeg bent. Kom op zeg. Je weet toch wat ik de laatste jaren heb gepresteerd bij de club?"

Cristiano Ronaldo
Ferdinand voelt Nani ook aan de tand over Cristiano Ronaldo, die aanstuurt op een vertrek bij United. "Hoe ik over zijn houding denk? We hebben al een tijd niet meer met elkaar gespeeld. Hij is geen kind meer", aldus Nani. "Tijden veranderen, net als de reacties die spelers kunnen hebben en het gedrag dat ze kunnen vertonen. Maar hij doet hetzelfde als hij altijd doet. Hij houdt er niet van om te verliezen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie