Schuurs: 'Ik lag heel goed binnen de club, dat maakt het heel moeilijk'

Schuurs: 'Ik lag heel goed binnen de club, dat maakt het heel moeilijk'

18 augustus - 21:13
59

Perr Schuurs kijkt met een goed gevoel terug op zijn vier jaar bij Ajax. De 22-jarige verdediger vindt het moeilijk om afscheid te nemen van de Amsterdammers, maar hij kijkt ernaar uit om bij Torino regelmatig te gaan spelen.

"Ik heb hier gewoon een hele mooie tijd gehad", vertelt Schuurs aan Ajax TV. "Veel mooie momenten meegemaakt, veel jongens leren kennen en vrienden gemaakt. Dat is toch het lastige aan voetbal, dat je iedereen moet verlaten. Maar ik heb de keuze gemaakt om op deze leeftijd elke week te gaan spelen. Dit was een hele mooie kans en een mooi plan in een fantastische competitie, vooral voor verdedigers. Ik denk dat ik daar beter kan worden."

Schuurs heeft wel even getwijfeld om te vertrekken uit Amsterdam. "Tuurlijk, Ajax is een fantastische club, de top van Europa misschien wel. Als je dan kijkt naar de concurrentie moet je realistisch zijn en kijken wat je kansen zijn. Ik heb gesprekken gehad met de trainer en de club. Het was heel positief om te horen dat ze me wilden houden, maar voor mij was het gewoon heel belangrijk dat ik elke week negentig minuten ga spelen."

De Limburger is Ajax zeer dankbaar. "Ik merk gewoon dat ik heel goed binnen de club lag. Dat het enorm gewaardeerd werd hoe ik was als persoon en als speler. Dat maakt het heel moeilijk. Ik kwam eigenlijk als klein, verlegen jongetje binnen en ik ga de deur uit als iemand die de Amsterdamse bluf heeft geleerd", besluit Schuurs, die voor negen miljoen euro naar Turijn vertrekt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie