De Mos tipt Gakpo-opvolger: 'Dat zou een uitstekende speler zijn voor PSV'

De Mos tipt Gakpo-opvolger: 'Dat zou een uitstekende speler zijn voor PSV'

22-08-2022 13:22 Laatste update: 13:33
190

PSV moet Cody Gakpo verkopen aan Manchester United. Dat stelt Aad de Mos. De oud-trainer van de Eindhovense club verwacht spoedig een akkoord.

PSV vraagt minstens vijftig miljoen euro exclusief bonussen voor Gakpo, die samen met Ajax-aanvaller Antony bovenaan het verlanglijstje van Manchester United staat. "Het wordt de grootste transfer van PSV, die moet je direct verkopen", reageert De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

"Dit is het goede moment", vervolgt hij. "Als PSV zich woensdag ten koste van Rangers FC kwalificeert voor de Champions League, krijgen ze veertig miljoen euro van de UEFA. Met zestig miljoen voor Gakpo erbij, verdien je op één dag zo honderd miljoen. Dat kun je niet laten lopen."

Dat Gakpo en Antony graag naar United lijken te willen, begrijpt De Mos wel. "Deze jongens kun je dat niet kwalijk nemen. Het is niet makkelijk voor een jonge speler om dit te laten lopen: ze kunnen vijf keer meer verdienen bij de grootste club ter wereld qua financiën en mogelijkheden."

Gakpo-opvolger
PSV heeft de opvolger van Gakpo al in huis, stelt De Mos. De Braziliaanse aanvaller Sávio komt in aanmerking. "PSV hoeft dus niet in de paniekstand te schieten." Wel zou AZ-aanvaller Jesper Karlsson een interesante optie kunnen zijn. "In het combinatievoetbal zou hij een uitstekende speler zijn voor PSV."