Update: 'Transfersom die Feyenoord betaalt voor Bullaude valt lager uit'

Update: 'Transfersom die Feyenoord betaalt voor Bullaude valt lager uit'

22-08-2022 18:24 Laatste update: 23-08-2022 15:27
253

Ezequiel Bullaude zal deze week nog gepresenteerd worden als de volgende aanwinst van Feyenoord. Volgens 1908.nl landt de Argentijn woensdag in Rotterdam om zijn medische keuring daar te ondergaan.

Eerder meldde de site al dat er een principeakkoord was met Club Deportivo Godoy Cruz, de huidige club van Bullaude. De middenvelder zal een contract tot 2027 tekenen bij Feyenoord. Bullaude stond hiervoor ook een tijdje in de belangstelling van AZ. Bij zijn huidige club heeft de Argentijn nog een contract tot 2024.

Ook de vader van Bullaude verwacht dat zijn zoon deze week officieel naar Rotterdam zal vertrekken. "Als jongen had Ezequiel maar twee dromen. Hij wilde in Europa spelen en voor de Argentijnse ploeg. Dit eerste lijkt dus deze week al uit te komen. Hij zou voor de wedstrijd van 27 augustus al klaar moeten zijn", zegt zijn vader tegenover het Argentijnse Clarin. Ook weet het medium te melden dat het bedrag dat voor Bullaude wordt betaald rond de zeven miljoen euro zal liggen, plus een miljoen euro aan bonussen.

Het wordt wel lastig om Bullaude voor zaterdag al speelgerechtigd te krijgen. De Argentijn zal namelijk nog moeten wachten op zijn werkvergunning, net als het geval was bij eerdere aanwinsten zoals Gimenez en Paixao.

Update: Feyenoord troeft Standard Luik af in de strijd om Ezequiel Bullaude. Volgens De Telegraaf valt de transfersom bovendien lager uit dan zeven miljoen euro. De aanvallende middenvelder kost daarmee minder dan Quinten Timber en David Hancko, die de zeven miljoen euro wel ruim overstegen.

De komst van Bullaude leidt het vertrek van Jens Toornstra in. De routinier vertrekt transfervrij naar FC Utrecht.