Ajax bevestigt uitgaande transfer en zwaait overbodige aanvaller Bandé uit

Ajax bevestigt uitgaande transfer en zwaait overbodige aanvaller Bandé uit

25-08-2022 15:13 Laatste update: 15:31
38

Ajax heeft Hassane Bandé verkocht. De overbodige aanvaller verlaat de Amsterdammers na vier jaar en heeft een contract getekend bij Amiens FC, dat uitkomt in de Franse Ligue 2.

Bandé beschikte bij Ajax nog over een contract tot volgende zomer. Het is onduidelijk of de regerend landskampioen een transfersom ontvangt. Het tijdperk van Bandé in Amsterdam wordt gekenmerkt door pech. De in Burkina Faso geboren aanvaller kwam in 2018 over van KV Mechelen voor om en nabij acht miljoen euro, maar kon zijn prijskaartje nooit waarmaken. Tijdens een wedstrijd in de voorbereiding tegen Anderlecht brak hij zijn linkerkuitbeen, terwijl hij ook de binnenband van zijn enkel afscheurde. 

Toen Bandé goed en wel klaar was voor zijn rentree, kreeg hij een terugval. Mede door blessureleed kwam hij nooit in aanmerking voor een plek in de hoofdmacht bij Ajax. De aanvaller werd verhuurd aan het Zwitserse FC Thun en aan het Kroatische NK Istra 1961. Bij Ajax speelde hij nooit een officiële wedstrijd in de hoofdmacht. In vier jaar tijd kwam hij tot acht optredens voor Jong Ajax.