'Home is where the heart is': FC Utrecht haalt Klaiber terug van Ajax

'Home is where the heart is': FC Utrecht haalt Klaiber terug van Ajax

29-08-2022 16:19 Laatste update: 16:25
128

FC Utrecht heeft Sean Klaiber gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De 28-jarige verdediger komt over van Ajax en tekent een contract tot medio 2025 in de Domstad.

Klaiber speelde sinds 2020 voor Ajax, dat destijds 4,25 miljoen euro betaalde aan Utrecht. Nu bewandelt hij de omgekeerde weg en keert hij terug op het oude nest, waar hij in 2007 zijn entree maakte. Zeven jaar later maakte hij zijn Eredivisie-debuut voor de Domstedelingen. Na 153 officiële duels, negen goals en 21 assists stapte hij over naar Ajax.

In Amsterdam kwam Klaiber tot 22 officiële optredens. "Bij FC Utrecht is Sean uitgegroeid van een klein mannetje tot een echte prof en een sterke kerel, zowel binnen als buiten de lijnen. De ervaringen die Sean de afgelopen jaren heeft opgedaan, neemt hij nu als extra en waardevolle bagage weer mee terug naar Utrecht", stelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite.

"Sean is volledig hersteld van zijn knieblessure en is weer helemaal fit. Hij is vastberaden om weer succesvol te zijn en zijn bijdrage te leveren aan het team", vervolgt hij. "Sean kent de stad, de club en onze ambities en zet daar vanaf nu mee zijn schouders onder. We zijn er heel blij mee dat Sean weer terug is in Utrecht."