Timber besloot bij Ajax te blijven: 'Heel veel dingen in de media klopten niet'

Timber besloot bij Ajax te blijven: 'Heel veel dingen in de media klopten niet'

03-09-2022 07:47 Laatste update: 08:15
31

Jurriën Timber besloot onlangs om zijn contract bij Ajax te verlengen en bedankt daarmee voor de interesse van Europese topclubs. De verdediger geeft toe dat de verleiding om te vertrekken soms groot was en stelt dat sommige dingen die naar buiten kwamen niet klopten.

Timber heeft zich stormachtig ontwikkeld bij Ajax en menig Amsterdammer zal opgelucht adem hebben gehaald toen bekend werd dat de verdediger langer in de hoofdstad zou verblijven. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Timber, die ook werd uitverkozen tot Eredivisie Speler van het Jaar en Talent van het Jaar, terug op de hectische transferperiode. "Er is veel interesse geweest, ja, van meerdere clubs. Het was een drukke zomer."

"Het ging niet alleen om alle clubs die werden genoemd in de media", onthult Timber. "Er is een reden waarom ik niet ben vertrokken. Dat is omdat ik denk dat ik hier nog genoeg te leren heb en hier op mijn plek ben. Ik heb plannen om hier verder te groeien. De Champions League was niet per se een factor. Het ging meer om mijn gevoel."

Het was niet altijd even makkelijk de verleiding van de Europese top te weerstaan, geeft de verdediger toe. "Er zijn ook momenten geweest dat ik dacht: misschien moet ik gaan. Natuurlijk. De ene dag denk je: ik blijf. De andere dag komt er een prachtige kans voorbij waarvan je denkt dat je die eigenlijk niet kunt laten gaan. De verleiding van een topclub in een topcompetitie is groot. Elke dag denk je wat anders, ook omdat heel veel mensen het erover hebben."

Tijdens de hectiek van de transferperiode worden er ook wel eens onwaarheden de wereld ingeslingerd, beseft ook Timber. "Veel dingen die naar buiten kwamen, klopten ook niet. Zoals dat de bondscoach me afraadde naar United te gaan. Tijdens de laatste interlandperiode heb ik met Van Gaal gesproken. Hij zei juist, en dat voel ik zelf ook, dat als ik een keuze maak, hij wist dat ik daar ook minuten ging maken. Dat weet je nooit zeker, maar dat zelfvertrouwen heb ik ook. Daar baseer je je keuze ook op. De bondscoach spreekt zijn vertrouwen in me uit", besluit Timber.