Hooggespannen verwachtingen bij Ten Hag: 'Antony heeft zichzelf al bewezen'

Hooggespannen verwachtingen bij Ten Hag: 'Antony heeft zichzelf al bewezen'

03-09-2022 09:12
66

Antony komt als een gevestigde naam binnen bij Manchester United, stelt Erik ten Hag. De Nederlandse manager benadrukt dat de Braziliaan de tijd moet krijgen om zich aan te passen.

Onlangs rondden The Mancunians de megatransfer van Antony af. De aanvaller kwam voor honderd miljoen euro - een Eredivisie-record - over van Ajax. De verwachtingen rondom de rechtsbuiten zijn dan ook hooggespannen. "Hij heeft zichzelf al bewezen in de Champions League en in het nationale team van Brazilië, waarmee hij een Olympische gouden medaille won", zegt Ten Hag bij Sky Sports.

Dat Antony een vaste plek in de selectie van bondscoach Tite heeft veroverd, zegt volgens de oefenmeester veel over zijn kwaliteiten. "Brazilië heeft zoveel goede spelers dat ze wel twee of drie selecties kunnen samenstellen. Antony kan met de druk omgaan. Hij brengt temparent en creativiteit."

"Het is een nieuwe start nodig en hij moet zich aanpassen aan de Premier League met de hoge intensiteit." Ten Hag verwacht desalniettemin snel een beroep op Antony te kunnen doen. "Hij leeft voor het voetbal, geniet ervan en focust zich op het team. Als hij dat doet, komen de prestaties vanzelf."