Rienstra openhartig over hartproblemen: 'Durfde niet meer naar de supermarkt'

Rienstra openhartig over hartproblemen: 'Durfde niet meer naar de supermarkt'

04-09-2022 14:20 Laatste update: 14:25
36

Ben Rienstra kreeg in 2021 te horen dat hij hartproblemen had en daar hield de voormalig speler van PEC Zwolle en Fortuna Sittard een nare tijd aan over. De oud-middenvelder moest ineens alles laten vallen en stapte naar Daley Blind van Ajax voor advies en steun. 

In Goedemorgen Eredivisie spreekt Rienstra openhartig over de moeilijke periode die hij meemaakte. "Ik moest verder onderzocht worden en mocht op dat moment niks. Ik was zelfs bang om naar de supermarkt te gaan, mocht niet spelen met de kinderen en mocht niet meer geschrokken worden. Ik dacht: wow, wat gebeurt hier?"

"Toen heb ik contact gezocht met Daley", vervolgt Rienstra. "Ik heb in de jeugd nog lang samen met hem gespeeld. Ik heb hem gebeld en gevraagd: hoe zit jij daarin? Want als ik getest moet worden, wil ik dat wel bij de beste doen. De trainer heeft ook nog met Erik ten Hag gesproken. Verder heb ik er nooit last van gehad, ik liep 's ochtends gewoon nog de bosloop en de piepjestest of wat dan ook", besluit Rienstra. De middenvelder stopte in juli van dit jaar bij Fortuna en stond in de belangstelling van meerdere eredivisieclubs, maar de speler is nog altijd clubloos.