Winter als bondscoach aan de slag: oud-Ajacied volgt vertrokken Menzo op

Winter als bondscoach aan de slag: oud-Ajacied volgt vertrokken Menzo op

06-09-2022 07:27
45

Aron Winter is de komende interlandperiode bondscoach van Suriname. De voormalig Oranje-international staat na het vertrek van Stanley Menzo tijdelijk aan het roer, bevestigt de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Winter neemt de honneurs waar, wanneer Suriname eind september twee oefenwedstrijden in Nederland speelt. De oud-speler van onder meer Ajax begint deze week met de voorbereidingen. Bij Natio wordt Winter bijgestaan door Ryan Koolwijk en Roberto Gödeken. Eerstgenoemde was tot voor kort als speler actief bij PEC Zwolle.

Menzo vertrok eerder deze zomer na zeven maanden al als bondscoach van Suriname. De voormalig sluitpost van onder andere Ajax kreeg de aanbieding om als trainer bij Beijing Guoan aan de slag te gaan. De 55-jarige Winter begint aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke in het seniorenvoetbal. In 2016/2017 was hij hoofdtrainer bij Jong Ajax, daarna vervulde hij de rol van assistent-trainer bij de hoofdmacht van de Amsterdammers. Tot eind vorig jaar was hij de rechterhand van John van 't Schip bij de nationale ploeg van Griekenland.