Tadic: 'Speel je niet goed, dan ben je oud, speel je goed, dan ben je jong'

Tadic: 'Speel je niet goed, dan ben je oud, speel je goed, dan ben je jong'

11-09-2022 12:17
88

Dusan Tadic heeft de afgelopen weken links en rechts kritiek gekregen, maar daar gaat hij zelf niet in mee. Hij stelt het team voorop en vindt het verder niet belangrijk wie de doelpunten maakt of de assists geeft.

Tadic leverde zaterdag tegen sc Heerenveen maar liefst drie assists af. Het was voor hem wel even wennen. "Wanneer je een paar wedstrijden op dezelfde positie speelt is het makkelijker en heb je meer gevoel voor je medespelers. Dan maakt de positie niet uit", zegt Tadic tegen de NOS.

En wat betreft de kritiek? "Dat is altijd hetzelfde. Als je niet goed speelt ben je oud, speel je wel goed, dan ben je jong. Je moet in jezelf geloven en alles voor je ploeg doen. Soms maak je een goal, geef je een assist of creeër je een kans. Dan ben je belangrijk voor de ploeg."

"Ik speel nu vier jaar bij Ajax en heb altijd op links gespeeld of in de spits, dus dit is anders. Als je een paar wedstrijden speelt kom je er beter in. Iedere wedstrijd is het beter gegaan. Het belangrijkste is dat Ajax wint. We hebben een goede wedstrijd gespeeld als ploeg."