Rummenigge noemt Robben in mooi rijtje van toptransfers

Rummenigge noemt Robben in mooi rijtje van toptransfers

12-09-2022 17:27 Laatste update: 20:13
40

Karl-Heinz Rummenigge heeft zich uitgelaten over de belangrijkste transfers van Bayern München in zijn tijd bij de club. De Duitse oud-voetballer en ex-bestuurder in München zet daarbij Arjen Robben bijzonder hoog op zijn lijstje.

"Ribery, Robben, Neuer en Lewandowski", zegt Rummenigge als hem door Müncher Merkur wordt gevraagd naar de belangrijkste transfers die hij in zijn tijd bij de club meemaakte. "En ook in die volgorde." Rummenigge zat vanaf 1991 in het bestuur van de Duitse topclub. In 2021 nam Oliver Kahn zijn positie over als directeur van Bayern München.

Wedden

Meer odds

Ook Lewandowski vindt Rummenigge dus een van de belangrijkste transfers, ondanks de recente overstap van de Pool naar Barcelona. De Duitser wist al van de vertrekwens van de spits. "Spanje zat inderdaad altijd al in zijn hoofd. Dit was waarschijnlijk de laatste kans voor hem om die transfer te kunnen maken. Maar het feit blijft dat hij voor ons een van de belangrijkste transfers was in de laatste vijftien tot twintig jaar."

"Uiteindelijk was de transfer van Lewandowski echt een win-win situatie voor beide partijen", vertelt Rummenigge over de gang van zaken aangaande de transfer. "Bayern München heeft ook veel geld uitgegeven deze zomer. Het was helemaal prima dat het een oplossing met Robert heeft gevonden. Bayern München heeft altijd sportief succes afgewisseld met een solide financiële situatie."