UEFA zit Ajax weer dwars met derde tenue, ook geen CL-hymne tegen Liverpool

UEFA zit Ajax weer dwars met derde tenue, ook geen CL-hymne tegen Liverpool

13 september - 16:20
242

Ajax gaat met rouwbanden spelen tegen Liverpool en de Champions League-hymne zal niet klinken. Dat heeft allemaal te maken met het overlijden van Queen Elizabeth. Uit respect voor de koningin wordt in Engeland gekozen voor 'een sobere wedstrijdbeleving'. Daarnaast moet Ajax opnieuw aanpassingen doen aan zijn derde tenue.

Afgelopen donderdag overleed Elizabeth op 96-jarige leeftijd. Een hele speelronde van de Premier League werd daardoor al afgelast en ook Arsenal-PSV gaat niet door. Het treffen tussen Liverpool en Ajax kan wel afgewerkt worden, maar dat gebeurt onder aangepaste omstandigheden.

Uit respect voor de Queen zal de welbekende Champions League-melodie niet klinken op Anfield. In plaats daarvan wordt er een minuut stilte gehouden. 'We willen alle Ajacieden vragen om hier respectvol mee om te gaan', laten de Amsterdammers weten op social media.

Overigens zal Ajax ook met andere bedrukking op de rug spelen dan aanvankelijk werd gedacht, al heeft dat niets met de Queen te maken. De UEFA heeft de Daily Paper-bedrukking afgekeurd, waardoor de landskampioen met 'eenvoudige' zwarte letters op het derde tenue zal spelen. Dat meldt Ajax Life. Vorig seizoen moest Ajax ook al aanpassingen doen aan het Bob Marley-shirt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie