Ramalho spreekt zich uit over toekomst: 'Wel iets waar ik over nadenk'

Ramalho spreekt zich uit over toekomst: 'Wel iets waar ik over nadenk'

20-09-2022 20:49
37

André Ramalho sluit zeker niet uit dat hij in de toekomst een transfer gaat maken naar Brazilië. De stopper speelde nog nooit in zijn vaderlandse competitie en wil dat mogelijk wel doen. Ramalho doet ook een klein boekje open over zijn aanpassingstijd in Nederland.

"Ik ben uit Brazilië vertrokken toen ik achttien jaar oud was en heb daar dus nooit op het allerhoogste niveau gevoetbald", vertelt Ramalho tegen Life After Football. De Braziliaan lijkt op termijn wel open te staan voor een terugkeer in zijn geboorteland. "Ik ben ook opgegroeid met het kijken naar alle traditionele clubs in ons land en het is iets waar ik wel over na denk."

Toen Ramalho Brazilië achter zich liet, vertrok hij naar Oostenrijk. Daar had hij het wel even zwaar met het aanpassen. Iets waar Ramalho in Nederland een stuk minder last van had. "Ik vergelijk niet graag wat beter of slechter is, maar ik denk dat de directe stap van Brazilië naar Nederland makkelijker zou zijn geweest dan de stap naar Oostenrijk. In vergelijking met Oostenrijkers en Duitsers zijn de Nederlanders wat opener. Dat is het voornaamste verschil. Daar kwam ik al direct bij aankomst in Eindhoven achter."