Als Van Gaal bondscoach van België zou zijn, speelde Hazard niet meer

"Als Van Gaal bondscoach van België zou zijn, speelde Hazard niet meer"

26 september - 20:08
65

België is op z'n retour, zegt Bob Peeters bij Rondo. De Belgen gingen zondagavond voor de tweede keer in drie maanden tijd onderuit tegen het Nederlands elftal.

Peeters, die in Nederland voor Roda JC en Vitesse speelde, trainer was van TOP Oss en in België meerdere clubs onder zijn hoede had, ziet het somber in. "Ze noemen dit de Gouden Generatie, maar die is steeds kleurlozer aan het worden. Hazard is niet meer de Hazard van een paar jaar geleden, al het gewicht komt op de schouders van De Bruyne."

"Dat vond ik sterk van Van Gaal: hij dekte overal door op De Bruyne. Hazard werd met veel respect behandeld. We hadden een aantal momenten, maar ik vond het geen goede wedstrijd van België. Er leeft frustratie, dat is bij Nederland totaal niet", zegt Peeters.

Peeters looft de tactische zet van Van Gaal. Andere ploegen dekken niet standaard door op De Bruyne. "Tegen Wales was het ook niet fantastisch, maar werd de wedstrijd beslist door De Bruyne. Hij laat België voetballen. De Bruyne en Hazard waren wat gefrustreerd omdat ze de ruimte niet kregen. De hand van Van Gaal is zichtbaar. Wijnaldum speelt een tijdje niet, is aanvoerder en wordt toch niet opgeroepen. Als Van Gaal bondscoach van België zou zijn, speelde Hazard niet meer. We hebben Denayer, die heeft niet eens een club. Toch wordt hij opgeroepen voor het nationale elftal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie