'Ik had in 2021 ook naar Feyenoord of PSV kunnen gaan, maar spijt heb ik niet'

'Ik had in 2021 ook naar Feyenoord of PSV kunnen gaan, maar spijt heb ik niet'

28-09-2022 07:32
68

Micky van de Ven kon vorig jaar naar Feyenoord en PSV, maar ging voor VfL Wolfsburg en zag zijn keuze beloond worden: dit seizoen is de 21-jarige verdediger een vaste waarde in de Volkswagen-Arena. Spijt heeft hij dan ook niet.

Wolfsburg plukte Van de Ven in 2021 weg bij FC Volendam. Van de Keuken Kampioen Divisie naar de Bundesliga was een omschakeling voor de verdediger. "Aan het begin moest ik aanpoten, maar ik haakte redelijk snel aan en heb altijd wel gevoeld: er is een kans dat ik hier ga spelen", vertelt Van de Ven in een interview aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"En áls je bij Wolfsburg speelt, heb je echt een goede stap gezet. Als je het dan uiteindelijk niet haalt, heb je daarna altijd nog opties als Plan B", weet de verdediger, die goed in de markt lag. "Ja, ik had in 2021 ook naar Feyenoord of PSV kunnen gaan, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze."

Van de Ven, wiens grote voorbeeld Matthijs de Ligt is, voelt zich thuis in Wolfsburg. "Ik merk wel dat er iets anders naar me wordt gekeken, nu ik standaard speel. Je hebt iets meer te vertellen en wordt soms ook naar je mening gevraagd als je tactisch gaat trainen. In het begin was ik wat stiller, omdat je natuurlijk net bij het eerste komt, maar daar schelden ze je he-le-maal verrot als je je medespelers niet coacht. Dus dat heb ik snel opgepikt, haha."