Kwakman verwacht meer van Gakpo bij PSV: 'Heel raar na Feyenoord'

Kwakman verwacht meer van Gakpo bij PSV: 'Heel raar na Feyenoord'

2 oktober - 08:10
85

Kees Kwakman was na de ontluisterende 3-0 nederlaag van PSV tegen SC Cambuur onder meer kritisch op Cody Gakpo. De ESPN-analist zag het team van Ruud van Nistelrooij volledig uit elkaar vallen en vindt dat de 23-jarige aanvoerder meer had kunnen doen.

"PSV was echt beschamend. Veerman was slecht, voorin was het slecht", begon Kwakman na afloop, voordat Gakpo aansloot voor een reactie. De Volendammer stipte aan dat de Eindhovenaren op twee gedachten hinkten: de aanvallers zetten druk vooruit, maar de defensie sloot niet aan. Daar sprak hij de Oranje-internatinal op aan. "Het is best wel gek dat jullie tegen Feyenoord zo druk geven met het hele elftal en dat er nu zulke ruimtes vallen. Dat is toch heel raar na twee weken geleden?"

Gakpo moest dat beamen. "De insteek was om druk te zetten, alleen zij kwamen er een paar keer goed onderuit, en dan zie je dat er weer wat twijfel komt in het team. Moeten we naar voren of naar achter? Dan worden de ruimtes groot en daar profiteerden zij een paar keer van. Dat mag niet gebeuren. Gewoon een slechte wedstrijd. Wat een 3-0 uitslag zegt? Dat is ook voetbal. Ik weet niet of het per se iets zegt over ons team. Het was onder de maat. Dit mag niet meer voorkomen."

Kwakman bleef desondanks kritisch op Gakpo. "Ik denk dat je als aanvoerder dat elftal ook meer mee kan nemen. Als je voorin druk aan het zetten bent, je wordt weggetikt en je ziet de ruimtes vallen, dan kan hij of misschien Ibrahim Sangaré initiatief nemen om te zeggen dat het anders moet. Alle complimenten aan Cambuur, maar kom op PSV... Ze hadden geen idee. Echt beschamend."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie