Meevaller voor PSV: Europese opponent FC Zürich verkeert in diepe crisis

Meevaller voor PSV: Europese opponent FC Zürich verkeert in diepe crisis

03-10-2022 15:34
106

PSV blameerde zich zaterdag in het Eredivisie-duel met SC Cambuur, maar bij Europa League-opponent FC Zürich zijn de zorgen nog veel groter. De Zwitserse topclub verkeert in een crisis en kwam ook afgelopen weekeinde niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Grashoppers.

FC Zürich is dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen. De regerend landskampioen wacht nog op zijn eerste overwinning en is de hekkensluiter met drie punten uit negen duels. Het is de slechtste start in de clubgeschiedenis. In de Europa League gaat het niet veel beter met nederlagen tegen Arsenal (1-2) en FK Bodö/Glimt (2-1). Trainer Franco Foda, die pas in de zomer was aangesteld, kreeg de rekening gepresenteerd en werd vorige week ontslagen.

Momenteel neemt interim-coach Genesio Colatrella de honneurs waar, maar hij kon in de stadsderby tegen Grashoppers nog niet meteen voor een ommekeer zorgen. Wel maakte hij een einde aan reeks van zes nederlagen op rij, maar het lek lijkt bij FC Zürich allerminst boven. 

PSV gaat donderdagavond op bezoek bij de Zwitserse kampioen. De aftrap is om 18.45 uur. De ploeg van Ruud van Nistelrooij bleef in zijn eerste groepsduel met Bodö/Glimt steken op 1-1. De wedstrijd tegen Arsenal ging niet door vanwege het overlijden van koningin Elizabeth.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie