Bijlow positief over Oranje: 'Hij kwam goed terug van die idiote penaltytraining'

Bijlow positief over Oranje: 'Hij kwam goed terug van die idiote penaltytraining'

6 oktober - 22:12 Laatste update: 22:14
29

Volgens Kees Jansma kijkt Justin Bijlow met een goed gevoel terug op de beroemde penaltytraining van het Nederlands elftal. De keeper van Feyenoord heeft volgens de analist nog steeds een goede kans om mee te gaan naar het WK.

"Ik denk zeker dat hij meegaat naar het WK", vertelt Jansma over de keeperskwestie bij Oranje. "Ik heb ook begrepen dat hij best prettig terugkwam van die training met die idiote penaltyseries. Want om nou met zijn allen terug te keren naar Zeist voor een paar strafschoppen vind ik ook wat ver gaan. Maar hij kwam er niet negatief van terug, dus die deur is zeker nog niet dicht voor hem."

Ook was Bijlow erg zelfkritisch volgens Jansma. De doelman vond het zelf namelijk niet raar dat hij geen uitnodiging kreeg voor afgelopen interlandperiode. "Hij vond zelf dat hij niet te kort werd gedaan. Bijlow vond zichzelf ook niet zo goed tot nu toe en hij ziet ook in dat het wel beter moet."

Collega-analist Wim Kieft vindt het normaal dat er druk zit op keepers die in aanmerking komen voor Oranje. "Dat die keepers onder druk staan hoort er ook wel bij vind ik. Dat komt ook doordat de bondscoach heel vaak laat vallen dat we geen goede keepers hebben. Daardoor blijft dit natuurlijk elke week een punt van discussie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie