Schreuder is blij met Ajax en bijt van zich af: 'Is eigenlijk heel kinderachtig'

Schreuder is blij met Ajax en bijt van zich af: 'Is eigenlijk heel kinderachtig'

12-10-2022 21:15
163

Ondanks de nieuwe nederlaag tegen Napoli is Alfred Schreuder blij met wat hij gezien heeft van zijn ploeg. De coach zag een Ajax dat nu wel voor en met elkaar bleef vechten. Schreuder krijgt ook een vraag over de kritiek die hij te verduren krijgt, maar daar is hij niet blij mee.

Ajax trok tegen Napoli aan het kortste eind in een tumultueuze wedstrijd: een week na de 1-6 werd het 4-2 in Italië. Schreuder linkt de nieuwe nederlaag aan de kracht van Napoli. "De tegenstander is gewoon heel goed, dat zie je aan alles", stelt hij voor de camera van RTL. "Het tempo, de snelheid waarmee ze spelen... Wij hadden daarna twee of drie kansen nodig om de 1-1 te maken, maar dat lukte niet. Dat is zonde, maar je ziet kleine dingen worden afgestraft op dit niveau."

"Dit was een totaal andere wedstrijd dan een week geleden", gaat Schreuder verder. "Er bleef nu een team op het veld staan dat samen dingen deed. Ze zijn tot de laatste minuut blijven gaan. We hebben het echt geprobeerd, om hier een resultaat te halen. Helaas waren zijn efficiënter. Of ik nog geloof in overwinteren? Dat wordt altijd moeilijk, maar we moeten ook afwachten wat er vanavond gebeurt. We moeten dit laten zien. Dan heb ik er veel vertrouwen in dat we een beter Ajax blijven zien."

De laatste weken krijgt Schreuder veel kritiek voor zijn kiezen bij Ajax. Dat was tijdens en na de uitwedstrijd bij Napoli niet anders. Doet dat iets met de Ajax-trainer? "Natuurlijk niet. Ik kijk naar de spelers op het veld, wat ze doen. Ze vechten als een team, de vraagstelling vind ik eigenlijk heel kinderachtig", is Schreuder scherp.
"Maar dat is jullie taak, dat is goed."