Van FC Dordrecht naar scoren in Camp Nou: 'Dit ga ik echt nooit meer vergeten'

Van FC Dordrecht naar scoren in Camp Nou: 'Dit ga ik echt nooit meer vergeten'

12-10-2022 23:45
14

Robin Gosens had woensdagavond de held van Internazionale kunnen worden. Hij maakte in de 89e minuut de 2-3 voor de Milanezen in de wedstrijd tegen FC Barcelona, maar één minuut later was het Robert Lewandowski die toch de gelijkmaker voor de thuisploeg scoorde.

"Dit was echt een knotsgekke wedstrijd", vertelde Gosens na de wedstrijd tegenover beIN Sports. "Ik denk dat het voor iedereen geweldig was om deze wedstrijd te zien. Alleen denk ik dat je hier echt die drie punten mee naar huis moet nemen. Helemaal omdat zij in de laatste minuut nog scoren, denk ik dat je hier niet helemaal blij kan staan." Gosens viel in de 76e minuut in voor Hakan Calhanoglu. 

Gosens was zelf wel dolgelukkig met zijn doelpunt tegen Barcelona. "Als je in dit stadion een doelpunt mag maken dan blijft je dat natuurlijk altijd bij. Ik zal dit moment in mijn leven niet meer vergeten. Dat je in Camp Nou mag spelen is al een prachtige kans, maar als je dan ook nog eens een doelpunt maakt, dan zijn het echt alleen maar emoties die door je heen gieren. Ik heb hier keihard voor gewerkt en ik ben blij dat ik mijn team heb kunnen helpen."

De in Duitsland geboren Gosens begon zijn loopbaan in Duitsland, maar in 2012 kwam hij in de jeugd van Vitesse terecht. De middenvelder kwam via een omweg bij FC Dordrecht uiteindelijk bij Heracles Almelo te spelen. Daar maakte hij indruk en verdiende hij een transfer naar het Italiaanse Atalanta. Die club leent hem op dit moment uit aan Internazionale met een verplichte optie tot koop van vijftien miljoen euro.