'Schreuder kan mogelijk weg bij Ajax: Bundesliga-club klopt voor hem aan'

'Schreuder kan mogelijk weg bij Ajax: Bundesliga-club klopt voor hem aan'

17-10-2022 15:23 Laatste update: 15:35
294

Opvallend nieuws uit Duitsland: Alfred Schreuder is één van de twee kandidaten om de nieuwe trainer te worden van VfB Stuttgart. Dat meldt het toonaangevende Kicker maandag. Wel zou Jesse Thorup de beste papieren hebben.

Stuttgart zoekt een opvolger voor Pellegrino Matarazzo, die vorige week werd ontslagen. Peter Bosz werd genoemd als mogelijke opvolger, maar volgens Kicker zijn er nu nog twee kandidaten in de race: Schreuder en Thorup. De Bundesliga-laagvlieger zou zijn voelsprieten hebben uitgestoken naar de oefenmeester van Ajax, die zondag opzien baarde met zijn tirade na de zege op Excelsior.

Het spreekt in het voordeel van de 49-jarige Barnevelder dat hij de Duitse competitie goed kent uit zijn tijd bij Hoffenheim, waar hij als assistent en hoofdtrainer werkzaam was. Hij fungeerde onder meer als rechterhand van Julian Nagelsmann. Die rol vertolkte hij ook onder Ronald Koeman bij FC Barcelona, voordat hij bij Club Brugge weer op eigen benen kwam te staan. Afgelopen zomer ging hij bij Ajax aan de slag.

Volgens Kicker wordt het interessant om te zien of Schreuder los valt te weken in Amsterdam. Stuttgart zou hem kunnen verleiden door hem veel inspraak te geven in het technische beleid. Algemeen directeur Alexander Wehrle en technisch directeur Sven Mislintat kondigden het voorbije weekeinde aan spoedig met twee kandidaten in gesprek te gaan. Thorup ligt op pole position, maar nu blijkt Schreuder de andere optie te zijn. 'Eén van deze ervaren trainers komt waarschijnlijk in Stuttgart terecht', besluit het voetbaltijdschrift. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie