'Slachtoffer' van komst Cillessen: 'Voelde me genaaid, knop snel omgezet'

'Slachtoffer' van komst Cillessen: 'Voelde me genaaid, knop snel omgezet'

19-10-2022 09:48
47

De kans bestaat dat Mattijs Branderhorst tegen Fortuna Sittard zijn rentree maakt in de basiself van NEC. De doelman werd slachtoffer van de komst van Jasper Cillessen, maar heeft de teleurstelling inmiddels naast zich neergelegd.

Branderhorst keepte uitstekend bij NEC, maar moest pas op de plaats maken nadat de club Cillessen aantrok. Dat ging hem in eerste instantie niet in de koude kleren zitten. "Nou, de eerste paar weken had ik er meer moeite mee dan nu. De wedstrijddag is nog steeds wel mentaal zwaar. Dan word je weer geconfronteerd met het feit dat je reservedoelman bent", vertelt Branderhorst aan de Gelderlander.

"Eerst voelde ik me genaaid, maar ik heb de knop snel omgezet en vond het ook een mooie uitdaging om te trainen met Cillessen. Dit is voor mij de ideale kans om mezelf te meten met iemand die bij topclubs heeft gespeeld en bij Oranje zit. Dat gaat me goed af." Branderhorst heeft begrip voor het aantrekken van Cillessen, vertelt hij nu, en vindt ook dat zijn concurrent het goed doet. "Maar ik heb wel de durf om op de deur van de trainer te kloppen als hij een tijdje niet presteert. Ik denk dat ik genoeg krediet heb opgebouwd dat de trainer ook rekening met mij houdt."

Het contract van Branderhorst bij NEC loopt na dit seizoen af. De kans bestaat dat hij tegen Fortuna zijn laatste wedstrijd keept. Branderhorst denkt dat de kans klein is dat hij in de winterstop weggaat als NEC nog in de beker zit. "Ik zou het begrijpen als de club mij niet laat gaan, omdat ze een goede tweede doelman willen. Dan houdt het voor mij hier na dit seizoen op en vertrek ik transfervrij."