Vitesse verliest na strafschoppen van amateurs en ligt uit de KNVB Beker

19-10-2022 22:48 Laatste update: 22:52
142

RKC Waalwijk heeft zich woensdagavond geblameerd in de KNVB Beker. De Waalwijkers zijn in de eerste ronde uitgeschakeld door Tweede Divisie-club De Treffers. Voor Vitesse zit het bekertoernooi er ook op. De Arnhemmers verloren na strafschoppen van Kozakken Boys.

ADO '20-FC Emmen 1-2 (na verlenging)
ADO '20, koploper van de Derde Divisie, bracht zichzelf al snel in de problemen. Na tien minuten moest de ploeg verder met tien man, door een rode kaart voor Ruben Doesburg. Toch kwam de thuisploeg na een uur op voorsprong. Op dat moment was Emmen wakker geschud. Zeven minuten later maakte Richairo Zivkovic gelijk.

Gelijk stond het na negentig minuten nog steeds, waardoor verlenging en eventueel strafschoppen moesten uitwijzen wie er verder bekert. Emmen trok uiteindelijk aan het langste eind. In de eerste helft van de verlenging tekende Azzeddine Toufiqui voor de beslissende 1-2, waardoor de Drentse club opgelucht kan ademhalen.

De Treffers-RKC Waalwijk 2-0
RKC heeft zich een slechte dienst bewezen in het bekertoernooi. De ploeg van Joseph Oosting was in Groesbeek geen schim van de ploeg die in de Eredivisie met een huidige zevende plek aan een goed seizoen bezig is. Na een kwartier kwam De Treffers op voorsprong via Gavin Vlijter. In de rust greep Oosting met een dubbele wissel in, maar baat hadden de wijzigingen niet.

In minuut 67 verdubbelde de thuisploeg de marge. Daar had RKC geen antwoord meer op, waardoor het bekertoernooi er voor de Waalwijkers al na een ronde opzit.

Kozakken Boys-Vitesse 2-2 (5-4 na strafschoppen)
Vitesse stevent woensdagavond af op een blamage. Spits Bartosz Bialek leek de grote man aan Arnhemse zijde te worden, door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. De Pool zette de bezoekers binnen het kwartier met een knappe goal op voorsprong. Daarmee leek Vitesse de buit al vroeg binnen te hebben, maar niets bleek minder waar.

In de blessuretijd van de eerste helft maakte Kozakken Boys-aanvaller Lars Hutten met een schitterende vrije trap van afstand gelijk. In het tweede bedrijf sloeg Bialek opnieuw toe. Daar leek het bij te blijven, tot Kozakken Boys acht minuten voor tijd opnieuw gelijkmaakte.

De verlenging heeft geen winnaar kunnen uitwijzen. Bialek dacht zijn hattrick in minuut 120 te voltooien, al constateerde de scheidsrechter een duwfout van de Pool. Kozakken Boys en Vitesse moeten via strafschoppen bepalen wie er naar de tweede ronde van de KNVB Beker gaat.

Kozakken Boys trok in de penaltyreeks aan het langste eind. De amateurploeg bleef foutloos vanaf elf meter, terwijl Melle Meulenteen de derde Vitesse-penalty miste.