Van de Streek en FC Utrecht grijpen revanche in de beker na oorwassing tegen PSV

20-10-2022 20:39 Laatste update: 20:42
26

FC Utrecht heeft donderdagavond de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. De ploeg die er zondag nog zes om de oren kreeg tegen PSV, won nu met 0-3 van ZSV Sportlust. Sander van de Streek was tot twee keer toe de doelpuntenmaker, de laatste was van Sean Klaiber.

Henk Fraser begon met een aantal bekende namen aan het duel tegen Sportlust. Onder andere vaste basisspelers Can Bozdogan, Vasilis Barkas en Sander van de Streek mochten ook in de KNVB Beker optrommelen. Verder mochten ook wisselspelers als Luuk Brouwers en Django Warmerdam zich weer eens laten zien bij de Domstedelingen.

FC Utrecht nam vanaf de aftrap direct het voortouw tegen de thuisploeg uit Woerden. Via Tasos Douvikas en Taylor Booth kreeg de ploeg van Fraser een aantal kansen op de openingstreffer. In de negentiende minuut was het dan wel raak voor FC Utrecht via Sander van de Streek. De middenvelder bleef hoop houden in een aanval en schoof na goed druk zetten de 0-1 achter in het vijandige doel. FC Utrecht overtuigde de gehele wedstrijd niet echt, maar ging uiteindelijk toch met een voorsprong de rust in.

Na rust bleef het de avond van de doelpuntenmaker. Van de Streek kreeg in de 54e minuut een grote kans om de score te verdubbelen, maar verzuimde deze te maken. In de zeventigste minuut was het wel raak voor de middenvelder. Uit een hoekschop kopt Van de Streek de 0-2 binnen voor FC Utrecht. De Domstedelingen gingen daarna nog op zoek naar een derde doelpunt en in extremis werd die nog gemaakt. Invaller Klaiber deed nog een duit in het zakje en scoorde in de laatste seconden de 0-3. FC Utrecht stoot met deze overwinning door naar de volgende ronde in de KNVB Beker.