Update: 'NEC op hoofdlijnen akkoord met nieuwe technisch directeur'

Update: 'NEC op hoofdlijnen akkoord met nieuwe technisch directeur'

26-10-2022 07:53 Laatste update: 17:04
46

NEC heeft de opvolger van Ted van Leeuwen op het oog. Carlos Aalbers, hoofdscout van AZ, moet op korte termijn terugkeren naar De Goffert, meldt De Telegraaf.

Aalbers is 'de gedoodverfde technisch directeur van NEC' en 'ideale kandidaat' om Van Leeuwen te vervangen, klinkt het. Hij is op dit moment hoofdscout van AZ en bekleedde tussen 2007 en 2013 al de technische functie in Nijmegen. Ook is Aalbers oud-speler van NEC.

In de afgelopen negen jaar was de 58-jarige Aalbers - naast AZ - werkzaam voor Willem II en FC Groningen. 'Hij wordt gezien als iemand die voor stabiliteit kan zorgen op de technische beleidsfunctie bij de Nijmeegse club', schrijft De Telegraaf.

Van Leeuwen maakte onlangs bekend dat hij aan het einde van de maand vertrekt bij NEC, dat grote moeite heeft om tot scoren te komen. Volgens trainer Rogier Meijer is versterking welkom, maar hij wil niet op de zaken vooruitlopen.

"Laten we eerst de laatste drie wedstrijden spelen en dan hebben we zes weken de tijd om te kijken waar we staan en wat er moet gebeuren", laat Meijer optekenen. "Op voorhand ga ik niet roepen dat er al wat bij moet. In principe hebben we voldoende kwaliteit in deze selectie om betere resultaten te halen dan we tot nu toe hebben gedaan."

Update: Carlos Aalbers moet de nieuwe technisch directeur van NEC worden. De Nijmeegse club heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met de huidige hoofdscout van AZ, meldt de Gelderlander. Het is de bedoeling dat Aalbers na de laatste wedstrijd voor de winterstop (13 november) wordt gepresenteerd. Hij speelde tussen 1982 en 1996 liefst 466 wedstrijden voor NEC en was er tussen 2007 en 2013 al technisch directeur.