Lof voor Malacia en Antony van United-ploeggenoot: 'Ty is echt aardige jongen'

Lof voor Malacia en Antony van United-ploeggenoot: 'Ty is echt aardige jongen'

26-10-2022 16:24
30

Luke Shaw merkt dat hij profijt heeft van de concurrentiestrijd met Tyrell Malacia bij Manchester United. De 27-jarige Engelsman is vol lof over zijn Nederlandse concurrent, terwijl hij ook geniet van de duels met Antony op de training.

Shaw raakte na de komst van Malacia kortstondig zijn basisplaats kwijt, maar krijgt momenteel weer de voorkeur van manager Erik ten Hag. "Het gaat erom fit te blijven en dat hoge niveau constant vast te houden", legt de linksback uit aan Manchester United TV. "Tyrell heeft ook heel goed gespeeld, en ik denk dat dat heel goed is voor de manager om concurrentie te hebben op verschillende posities. We presteren allebei op een goed niveau."

De concurrentiestrijd gaat niet ten koste van hun onderlinge band. "Ik mag Ty echt", stelt Shaw. "Ik zit naast hem in de kleedkamer en hij is echt een aardige jongen en een extreem goede speler. Hij is nog erg jong en we kunnen het goed met elkaar vinden en voor ons beiden is het prettig om goed overweg te kunnen met iemand die op jouw positie staat. Dat helpt echt, want als hij speelt, wil ik dat hij het beste voor het team doet en ik weet dat hij hetzelfde voor mij voelt."

Shaw staat op de training met Antony vaak tegenover een andere voormalige Eredivisie-speler. "We vechten mooie duels uit op de training. En het is echt goed om te kunnen trainen tegen iemand met zo'n hoge kwaliteit. Wedstrijd na wedstrijd wordt hij steeds beter en in de wedstrijd tegen Newcastle was hij voor mij Man of the Match."

"Hij straalt veel zelfvertrouwen uit", vervolgt Shaw over de Braziliaanse ex-Ajacied. "Hij passeert spelers, snijdt naar binnen, creëert kansen en maakt doelpunten. Hij is heel goed bezig en we weten dat we nog meer mogen verwachten, maar hij is op de goede weg."