'Beste keeper van de competitie' Hahn vertrekt met tegenzin bij IFK Göteborg

'Beste keeper van de competitie' Hahn vertrekt met tegenzin bij IFK Göteborg

26-10-2022 16:56 Laatste update: 20:15
12

Warner Hahn vertrekt aan het einde van dit kalenderjaar transfervrij bij IFK Göteborg. De dertigjarige doelman bereikte met de Zweedse club geen akkoord over een nieuw contract, vertelt hij aan Expressen.

Hahn had wel oren naar een langer verblijf bij Göteborg, dat bovendien over een optie beschikte om zijn verbintenis met één jaar te verlengen. "De club wilde profiteren van die optie en mij één jaar langer vastleggen, maar daar zei ik nee tegen. Ik wilde langer blijven dan dat. Eerst leek Göteborg daar blij mee, maar vervolgens hoorde ik vijf weken niets en haalden ze Pontus Dahlberg", laat hij weten.

Volgens Hahn was de komst van zijn nieuwe concurrent in de zomer een signaal. De Nederlander behield aanvankelijk zijn basisplaats, maar sinds deze maand kreeg Dahlberg de voorkeur. Hahn trekt zijn conclusies. "Zoals het er nu naar uitziet schudden we elkaar de hand na dit seizoen en gaan we ieder ons eigen weg." Hij keepte maandag overigens wel weer tegen AIK door een blessure van zijn Zweedse concurrent. "De reden dat ik niet speelde had niets met mijn prestaties te maken. Soms is voetbal politiek. Misschien was het mijn laatste wedstrijd."

Hahn stelt dat hij al meerdere aanbiedingen heeft ontvangen, maar wil pas na het seizoen de knoop doorhakken. Er staan nog twee wedstrijden op het programma in de Allsvenskan. De oud-keeper van Feyenoord, PEC Zwolle en sc Heerenveen wil zo goed mogelijk afsluiten. "Het was niet mijn keuze, ik wilde blijven, maar de club nam een andere beslissing en dat is prima. Ben ik boos? Nee, zo werkt het in het voetbal. De statistieken zeggen dat ik de beste keeper van de competitie ben, maar als de coach denkt dat iets anders beter is voor de toekomst van IFK, dan moet hij dat doen."

Waar de toekomst van Hahn ligt, is nog niet bekend. Meerdere topclubs uit Scandinavië, waaronder Malmö FF, hebben hem op de korrel.