Volendam nog niet Eredivisie-proof: 'Steeds krijgen we een klap'

Volendam nog niet Eredivisie-proof: 'Steeds krijgen we een klap'

31-10-2022 13:37 Laatste update: 13:40
26

FC Volendam staat stijf onderaan in de Eredivisie en hunkert naar de winterstop. Volgens middenvelder Carel Eiting is 'Het Andere Oranje' vaak dichtbij, maar staat het vervolgens toch weer met lege handen. 

In augustus won Volendam nog van FC Twente, maar dat is nu nog steeds de enige overwinning die de ploeg van trainer Wim Jonk boekte in de Eredivisie dit seizoen. Tegen AZ was er een uitgelezen mogelijkheid om daar verandering in te brengen, maar ook tegen tien man wist het niet te winnen. 

"Dat het er weer in zat kunnen we onderhand bijna elke week zeggen", stelt Eiting in het Algemeen Dagblad. "We waren dichtbij, maar we staan toch weer met lege ­handen. We doen zeker niet onder wat betreft kansenverhouding. Het is elke wedstrijd weer opnieuw beginnen", verzucht hij. "We maken ons nog niet druk, want er zijn nog veel wedstrijden te spelen."

Trainer Jonk hunkert naar de winterstop, waarin er misschien iets mogelijk is op de transfermarkt. "We weten dat we een kleine beurs hebben, maar misschien is er iets mogelijk. In die winterstop moeten we blijven werken aan de details. Steeds krijgen we een klap. Het gaat er nu om hoe sterk we als team zijn."