AZ-tackle speelt Brobbey parten: 'Ik heb er nog last van'

AZ-tackle speelt Brobbey parten: 'Ik heb er nog last van'

04-11-2022 19:43
63

Brian Brobbey hoopt dat hij bij Ajax voldoende indruk weet te maken op bondscoach Louis van Gaal. De twintigjarige spits scoorde vier keer in zijn laatste drie optredens voor de Amsterdammers.

"Dat is natuurlijk mooi voor mij. Ik ben mijn teamgenoten ook dankbaar, zonder hen zou ik het niet halen", reageert Brobbey, die is uitgeroepen tot talent van de maand, in gesprek met ESPN. De sterke aanvaller hoopt dat het genoeg is voor een plekje in de selectie van Oranje. Hij staat op de voorlopige lijst van 39 spelers, maar weet dat de concurrentie groot is. "Ik was natuurlijk heel blij, nu is het nog hopen dat ik erbij zit. Er zijn heel veel spitsen die het op dit moment goed doen. Ik doe het ook goed, dus ja, we gaan het zien. Ik ben vrij rustig."

Brobbey sprak inmiddels ook met Louis van Gaal. "We hadden een gesprek. Hij vroeg wie ik was en wat ik doe. Dat was gewoon een prima gesprek", aldus Brobbeast. "Dat wist hij natuurlijk wel, maar hij wilde het persoonlijk van me weten. Dus ik zei: Ik ben Brian Brobbey, ik woon daar en daar." Hij is positief over de bondscoach. "Ik denk dat het een heel rustige trainer is, die af en toe ook wel heel fel kan zijn, hij zet je wel op scherp. Maar als je gewoon in het hotelletje bent, is hij heel rustig."

Brobbey onthult ook dat de tackle van Tijjani Reijnders in de topper tegen AZ zijn sporen naliet. "Dat was een heel harde tackle, waar ik nog steeds last van heb. Ik had een scheurtje door hem. Dat de scheidsrechter niet zag dat het een rode kaart was, is dramatisch. Maar het is gebeurd, hij deed het niet expres."