Lamkel Zé zorgt weer voor ophef door niet afgeronde transfer aan te kondigen

Lamkel Zé zorgt weer voor ophef door niet afgeronde transfer aan te kondigen

05-11-2022 13:28
11

Enfant terrible Didier Lamkel Zé heeft opnieuw van zich doen spreken. De 26-jarige aanvaller kondigt ondanks een doorlopend contract bij KV Kortrijk alvast een transfer naar Ferencváros aan.

Hoewel Lamkel Zé nog geen halfjaar geleden aan de slag ging bij de Belgische club, wil hij nu alweer vertrekken. De Kameroener geeft aan dat hij zelfs al in onderhandeling is met de Hongaarse topclub. "Gezien mijn kwaliteiten weet ik dat ik beter ben dan KV Kortrijk", vertelt hij aan RTBF. Hij verwacht dat Kortrijk meewerkt aan een transfer. "Dat was ook de afspraak toen ik hier tekende met algemeen directeur Matthias Leterme."

Volgens Lamkel Zé heeft hij een nieuwe uitdaging nodig om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. "Dit is een aanbod dat ik niet kan weigeren. Ferencváros is een geweldige club, die elk jaar Champions League of Europa League speelt." Hoewel beide clubs nog geen akkoord hebben bereikt, is de linksbuiten vol vertrouwen. "De Hongaarse koploper volgt mij al een tijdje en wilde mij ook al toen ik nog bij Antwerp speelde. Met negentig procent zekerheid kan ik aankondigen dat ik in januari voor Ferencváros teken."

Bij Royal Antwerp FC waren ze Lamkel Zé afgelopen zomer liever kwijt dan rijk, maar dat bleek lastiger dan gedacht. Zo blies hij een transfer naar Omonia Nicosia op het allerlaatste moment af. Uiteindelijk wist technisch directeur Marc Overmars hem te slijten aan Kortrijk, waar hij tot medio 2025 tekende. Na één goal en twee assists in tien Jupiler Pro League-wedstrijden vindt het enfant terrible het dus tijd voor de volgende stap. 

Begin oktober greep Lamkel Zé het duel met zijn oude club nog wel aan om de Antwerp-fans te provoceren. Ook ruziede hij met trainer Mark van Bommel.