Wormuth baart opzien: 'In Iran staan de mensen op, spelers Groningen nu ook'

Wormuth baart opzien: 'In Iran staan de mensen op, spelers Groningen nu ook'

06-11-2022 15:53 Laatste update: 16:30
45

Frank Wormuth heeft rond de nederlaag van FC Groningen bij FC Utrecht (2-1) opzien gebaard. De spelers die RTV Noord boycotten na de berichtgeving over Paulos Abraham worden door de trainer vergeleken met demonstranten in Iran.

"In Iran staan de mensen op, net als de boeren in Nederland. En nu ook de spelers van FC Groningen", zei Wormuth voor het competitieduel met FC Utrecht bij ESPN. "Ik ben de trainer, verklaar me dan solidair en accepteer de beslissing. Na de wedstrijd kunnen we er langer over praten."

Aanleiding voor de boycot is het nieuws van RTV Noord over de hond van Abraham, die een andere hond heeft doodgebeten. Vanwege ernstige bedreigingen is de Zweedse aanvaller dit weekend vervroegd op vakantie gestuurd door Groningen.

Na de wedstrijd zei Wormuth dat de spelers van Groningen 'teleurgesteld' zijn in de berichtgeving. "Er is ook andere informatie, die niet in de krant heeft gestaan. Daarom reageren ze zo. Protesteren is een manier - misschien niet de beste - om te laten zien dat je niet tevreden bent over bepaalde dingen. Maar als je dingen hoort over doodsbedreigingen, dan denk ik: waar zijn we mee bezig?"