Koeman kraakte Memphis: 'Achteraf smakelijk om kunnen lachen samen'

Koeman kraakte Memphis: 'Achteraf smakelijk om kunnen lachen samen'

16-11-2022 12:32
34

Ronald Koeman is zeer te spreken over de ontwikkeling die Memphis Depay heeft doorgemaakt. De voormalig en toekomstig bondscoach van Oranje had aanvankelijk een minder positief beeld van de 28-jarige aanvaller.

"Memphis en ik hebben nog steeds veel contact, we zien elkaar regelmatig in Barcelona. Achteraf kunnen we smakelijk lachen om een opmerking die ik over hem heb gemaakt toen hij nog jong was. Ik kende hem nog niet persoonlijk en had hem gezien in een wedstrijd met een nationale jeugdploeg. Toen heb ik in de pers iets gezegd over zijn houding, dat hij erbij liep alsof hij al tien Europa Cups had gewonnen", vertelt Koeman in gesprek met Voetbal International.

"Op dat moment vond ik dat ook echt", benadrukt de ex-coach van onder meer Ajax, PSV, Feyenoord en FC Barcelona. "Terwijl ik zelf op die leeftijd net zo was. Je ziet zulk gedrag vaker bij jonge spelers. Dan is je gedrag anders dan het eigenlijk zou moeten zijn. Naarmate je volwassener wordt en een persoonlijke ontwikkeling doormaakt, kom je anders in het leven te staan. Zo is dat bij mij gegaan en voor Memphis geldt hetzelfde."

Koeman leerde Memphis kennen, toen hij de ex-PSV'er van Manchester United naar Everton probeerde te halen. "Tijdens dat gesprek merkte ik wat een goede jongen het is en dat gevoel is alleen maar versterkt toen ik later bij Oranje en Barcelona met hem ging samenwerken. Memphis is een fantastische gozer en een geweldige professional. Alles wat hij doet staat in het teken van zo fit en zo goed mogelijk zijn."

Koeman ziet Memphis dan ook als een bepalende speler in het Nederlands elftal, dat maandag aan het WK begint met een wedstrijd tegen Senegal. "Dit soort spelers heb je nodig om succesvol te zijn. Naast zijn sportieve impact is Memphis ook als persoonlijkheid binnen de groep belangrijk. Hij is gewoon ontzettend belangrijk voor dit elftal."