Oneens met Van Gaal: 'Cillessen had minder momentje, Pasveer mindere maand'

Oneens met Van Gaal: 'Cillessen had minder momentje, Pasveer mindere maand'

17-11-2022 07:59 Laatste update: 12:36
72

Henk Timmer heeft twijfels bij de keuze van Louis van Gaal om Remko Pasveer wel mee te nemen naar het WK en Jasper Cillessen niet. De voormalig doelman van onder meer Feyenoord vindt de motivatie van de bondscoach discutabel. 

"Ja, Cillessen had een minder momentje bij Sparta-uit. Maar Pasveer had een hele mindere maand met Ajax", aldus Timmer in een interview met de De Telegraaf. "Het rare is dat de gepasseerde Oranje-keepers er allemaal zo weinig over zeggen. Het lijkt wel alsof ze er niet over mogen praten." Als Timmer in een soortgelijke situatie had gezeten, had hij zich wel degelijk uitgesproken. "Ik had echt gezegd: het interesseert me geen reet, ik ben toch niet geselecteerd. Dit is de reden én dit is er tegen mij gezegd en ik ben het er niet mee eens."

De vijftigjarige Timmer verwacht dat Pasveer onder de lat staat tijdens het eerste groepsduel van Oranje met Senegal. "In principe heeft Pasveer nu een streepje voor. Hij heeft namelijk rugnummer 1 gekregen. En check het maar, Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg hadden dat rugnummer ook tijdens WK’s." Ondanks dat kiest de oud AZ-keeper voor Bijlow. "Die jongen is atletisch, heeft een goede trap en is op het juiste moment in vorm. Ook Europees is hij van waarde geweest voor Feyenoord. Louis wil spelers die in vorm zijn. Nou, dat is Justin."

#DoneDeal de podcast (aflevering van vorige week)