Van Dijk lovend over Mané: 'Hij is buitencategorie, die vervang je niet zo maar'

Van Dijk lovend over Mané: 'Hij is buitencategorie, die vervang je niet zo maar'

17-11-2022 21:11 Laatste update: 22:46
9

Virgil van Dijk vindt het jammer dat zijn ex-teamgenoot en vriend Sadio Mané, het WK aan zich voorbij moet laten gaan. De verdediger denkt wel dat Oranje er profijt van kan hebben dat de aanvaller van Bayern München door een blessure niet in actie kan komen.

"Ik vind het vreselijk voor hem dat hij het WK moet missen", vertelt Van Dijk over de absentie van Mané bij ESPN. "Dit toernooi verdient de beste spelers ter wereld en daar hoort hij zeker bij. Daarnaast is hij ook een hele goede vriend van me, dus ik baal er wel echt van dat ik niet tegen hem kan spelen. Senegal heeft genoeg spelers die hem kunnen vervangen, maar die zijn nooit zoals hij. Mané is wel echt van buitencategorie."

Toch denkt Van Dijk dat de afwezigheid van Mané niet slecht uit kan pakken voor Oranje. Het Nederlands elftal speelt maandag het eerste duel van dit WK tegen de Senegalezen. Het was al langere tijd bekend dat Mané in ieder geval deze wedstrijd niet mee zou kunnen doen. "Ik ga hem zeker missen, maar misschien kunnen we er wel voordeel van hebben dat hij er niet bij is."