Chagrijn bij België na barre WK-generale: 'Waren mentaal niet klaar voor dit duel'

Chagrijn bij België na barre WK-generale: 'Waren mentaal niet klaar voor dit duel'

18-11-2022 20:19
10

Bondscoach Roberto Martínez en doelman Thibaut Courtois zien dat het Belgische elftal een wake-upcall heeft gekregen. De Rode Duivels verloren hun laatste wedstrijd voor het WK verrassend van Egypte.

Na de nederlaag staat een ontevreden Martínez de pers te woord. "Mentaal waren we niet klaar voor deze wedstrijd. In balbezit waren we niet goed, er was te weinig tempo, geen aanvallend evenwicht, de tweede bal was zelden voor ons. We waren gewoon de mindere tegen Egypte. Alsof veel van onze jongens vooral niet geblesseerd wilden raken. Terwijl je bij Egypte zag dat zij deze wedstrijd absoluut wilden winnen", vertelt de Spaanse trainer tegen Het Laatste Nieuws.

Volgens Courtois is er nog geen reden voor paniek, maar de speler van Real Madrid spreekt wel klare taal tegenover VTM. "Deze nederlaag moet niet gedramatiseerd worden. Het is een goed leermoment voor het WK. (...) Het wordt wel moeilijk op het WK als we niet beter gaan spelen. Het blijft een oefenduel, maar het moet sowieso beter. Als we top zijn, zullen we de groepsfase overleven. Maar als we niet top zijn, zullen we wat geluk nodig hebben, want we spelen tegen drie goeie ploegen."

Op het WK zit België in een poule met Canada, Marokko en Kroatië. Volgende week woensdag staat de eerste wedstrijd in Qatar op het programma voor onze zuiderburen, tegen de Canadezen.