Blind over Ajax: 'Ik vind het ontzettend vervelend en baal van de situatie'

Blind over Ajax: 'Ik vind het ontzettend vervelend en baal van de situatie'

19-11-2022 07:53 Laatste update: 08:56
167

Daley Blind doet er alles aan om zich ondanks een slechte periode bij Ajax te focussen op het WK in Qatar. De linksbenige verdediger, die zijn tweede wereldkampioenschap tegemoet gaat, verwacht dat Oranje het ver kan schoppen. 

Blind maakte in aanloop naar het WK een aantal teleurstellende weken door. Ajax kreeg een aantal tikken te verwerken en moest net voor de WK-onderbreking de koppositie laten aan aartsrivaal Feyenoord. Blind was vaak het mikpunt van de kritiek. "Er is genoeg gezegd en geschreven de laatste tijd over Ajax en mij, dat is niet altijd makkelijk. Ik weet, en bij Ajax weten we allemaal, dat het beter moet. Ik hou van de club, geef altijd alles, ben een groot Ajacied, dus het doet me pijn. Ik vind het ontzettend vervelend en baal van de situatie waar we in zitten", aldus Blind in gesprek met het Algemeen Dagblad

De 94-voudig international hoopt de situatie in Amsterdam de komende weken even achter zich te kunnen laten. "Nu wil ik het een plek geven en laten rusten en me volledig richten op het Nederlands elftal. Ik ga mijn tweede WK spelen. Daar kijk ik ontzettend naar uit."

Blind, die na zijn succesvolle WK in 2014 een transfer verdiende naar Manchester United, verwacht het met Oranje in Qatar echt ver te kunnen schoppen. "We hebben sinds vorig jaar zomer in de WK-kwalificatie en daarna in de Nations League bewezen dat we een moeilijk te kloppen team zijn. Sterker: we hebben geen wedstrijd meer verloren. Alles onder Van Gaal is zó duidelijk, en zó gericht op het team en de teamgeest. Deze trainer weet heel goed wat hij verwacht van z’n elftal. En elke individuele speler weet het ook."