Wij kunnen meedoen, mede omdat Ajax en PSV niet in heel goeden doen zijn

"Wij kunnen meedoen, mede omdat Ajax en PSV niet in heel goeden doen zijn"

20-11-2022 09:17
65

Jan Streuer is gematigd tevreden over de eerste seizoenshelft van FC Twente. De technisch directeur ziet dat de Tukkers nog dicht bij de topclubs staan en hij waakt dan ook voor het vertrek van steunpilaren in de winterstop.

Streuer ziet een positieve ontwikkeling in het elftal van coach Ron Jans. "We hadden ook wel verwacht dat we een beter team zouden hebben dan vorig seizoen. Als we nu tiende hadden gestaan, hadden we iets niet goed gedaan", zegt hij tegen TC Tubantia. "We wilden weer bij de eerste vijf spelen, en dat is gelukt. Maar achteraf gezien had er meer ingezeten. We zijn tevreden, maar ook weer niet helemaal. Wij kunnen meedoen, mede omdat Ajax en PSV niet in heel goeden doen zijn."

Met 'meedoen' doelt Streuer op de plekken twee tot en met vijf, verduidelijkt hij. "Maar als je om die tweede en derde plaats wilt strijden, dan moet wel echt alles meezitten en moeten de topclubs ook slecht spelen. Zij hebben veel hogere budgetten, hebben individueel meer kwaliteit en scoren makkelijker. Daar staat tegenover dat het bij ons achterin beter zit dan bij Ajax en PSV. Als de middenvelders en aanvallers wat meer gaan scoren, dan kunnen we bovenin meedoen."

Daarvoor hoopt Streuer de selectie van Twente zoveel mogelijk intact te houden. Hij weet echter als geen ander dat er altijd wat kan gebeuren. "Maar laat duidelijk zijn dat de doelstelling natuurlijk is om deze winterstop niet minder te worden. Het zou daarom niet goed zijn om bijvoorbeeld Zerrouki te verkopen. Laten we er daarom maar van uitgaan dat er niet zoveel gaat gebeuren. Als we willen, kunnen we deze selectie tot aan het eind van dit seizoen intact houden."