Van Gaal eerlijk over teleurstellende De Roon: 'Shirt van Oranje weegt zwaar'

Van Gaal eerlijk over teleurstellende De Roon: 'Shirt van Oranje weegt zwaar'

29-11-2022 18:47
17

Het shirt van het Nederlands elftal weegt zwaar bij Marten de Roon, zo lijkt Louis van Gaal na afloop van Oranje-Qatar (2-0) toe te geven. De bondscoach is voor de rest tevreden met het laatste WK-groepsduel van zijn team. Van Gaal gaat ook met 'veel interesse' kijken naar wie de volgende tegenstander van Nederland wordt.

Oranje won dinsdag met 2-0 van Qatar in een weinig enerverende wedstrijd. Het Nederlands elftal is daardoor eerste geworden in Groep A. "Het is systeem tegen systeem, het is een soort schaken", zegt Van Gaal tegen de NOS. "Daar ben ik blij mee, omdat ik vind dat wij het als team beter invullen dan de tegenstander. Amusementswaarde? Volgens mij hebben we twee leuke goals gemaakt en ik vond ons zorgvuldiger in balbezit, maar het kan altijd beter."

De Roon was één van de nieuwe spelers in de opstelling van Oranje tegen Qatar. De controleur speelde echter geen beste wedstrijd. "Maar het shirt van het Nederlands elftal weegt zwaar", zegt Van Gaal. "Dat heb ik bij verschillende spelers gezien, maar bij heel veel spelers ook niet. Bij een Gakpo ervaar ik dat niet, maar bij heel veel spelers ook wel."

Op dinsdagavond weet Oranje nog wie de volgende tegenstander wordt op het WK. Van Gaal en co. worden gekoppeld aan de nummer twee van Groep B. "Ik kijk met veel interesse, net als de spelersgroep. Dus wat dat betreft is het een fantastische groep. Ik vind het ook leuk om met zijn allen te kijken", besluit de coach.