Simons-grap loopt uit de hand: 'Ga niet het bedrag doneren waar op gehoopt wordt'

Simons-grap loopt uit de hand: 'Ga niet het bedrag doneren waar op gehoopt wordt'

30-11-2022 14:21
87

Twitteraar 'Rood van Nistelruuij' bracht dinsdag voor aanvang van de wedstrijd tussen Oranje en Qatar de wereld in vijftig cent per retweet of like aan Amnesty International te doneren, wanneer Xavi Simons niet zou invallen. De spelmaker kreeg geen speeltijd van Louis van Gaal en nu krabbelt 'Rood' terug van zijn beslissing.

Een kleine anderhalf uur na de wedstrijd was de tweet elfduizend keer 'geliket' en ruim twaalfhonderd keer geretweet. Als de twitteraar voet bij stuk zou houden, moest hij een slordige zesduizend euro doneren. 'Rood' laat aan het Eindhovens Dagblad weten het desbetreffende bedrag niet te storten, al is hij wel van plan een donatie te doen.

"Ik ga niet het bedrag plaatsen waar de meeste mensen op hopen", geeft hij aan. "Wellicht dat er op een creatieve manier toch iets ontstaat om een aardige donatie bij elkaar te kunnen verzamelen." Van Gaal vertelde in aanloop naar het duel met Qatar aan dat Simons 'een stap zou kunnen maken'. De stap naar speelminuten werd dinsdagavond nog niet gezet, aangezien de PSV'er geen minuten kreeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie