Memphis elimineert social media tijdens het WK: 'Onnodige ruis'

Memphis elimineert social media tijdens het WK: 'Onnodige ruis'

01-12-2022 09:55
33

Memphis Depay sluit zich tijdens het WK af van alle kritiek op Oranje via social media. Volgens de aanvaller van FC Barcelona elimineert hij nu alle ruis die van buitenaf komt. Met deze discipline probeert Memphis ook zijn ploeggenoten bij Oranje te helpen.

"Ik zit niet langer op de social media-platformen", vertelt Memphis in gesprek met Voetbal International. "Heel veel ontgaat me dus ook. Ik doe dat bewust. Ik heb niet alle informatie nodig van de buitenwereld om te kunnen presteren. Onnodige ruis. Ik sluit me af en leef tijdens het WK in een tunnel." Memphis begon het WK als invaller vanwege een blessure, maar de aanvaller lijkt nu volledig fit te zijn om negentig minuten te kunnen spelen.

Memphis heeft het weglaten van social media wel echt moeten leren. Zijn tijd bij Manchester United heeft hem daar enorm mee geholpen. "Zeker in het begin kreeg ik wel alles mee, maar toen ik in Engeland speelde bij Manchester United, ging het niet goed. Ik las toen veel, maar pas later ga je jezelf afvragen waarom je dat hebt gedaan. Het leidde alleen maar af." De aanvaller speelde anderhalf jaar in Manchester alvorens hij naar Olympique Lyon vertrok.

Ook probeert Memphis zijn ploeggenoten te helpen met het omgaan met kritiek. Noa Lang is één van de jongens die ook soms kampt met problemen van buitenaf. "Vorige week kwam Lang nog naar me toe. Stond er ergens geschreven dat hij boos was weggelopen bij de training, terwijl de dokter hem even naar binnen had geroepen. Hij begreep dat niet, waarom ze daar over zouden schrijven."