LIVE-discussie: Marokko start met ijzersterke basis in cruciaal duel met Canada

LIVE-discussie: Marokko start met ijzersterke basis in cruciaal duel met Canada

01-12-2022 14:54 Laatste update: 15:18
43

Marokko gaat donderdag om 16:00 uur op jacht naar minimaal één punt in de wedstrijd tegen Canada. Als dat de ploeg van bondscoach Hoalid Regragui lukt, dan gaan ze door naar de knock-outfase van het WK in Qatar. Marokko begint in ieder geval met een sterke basiself tegen de Canadezen. 

Zo beginnen Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat vanaf de aftrap. De twee in Nederland geboren spelers zijn tot nu toe de grote uitblinkers bij de Marokkaanse ploeg op dit WK. Ook Noussair Mazraoui en Achraf Hakimi kunnen vanaf de aftrap meespelen. Zij hadden eerder nog wat pijntjes, maar die lijken nu verdwenen. Zakaria Aboukhlal begint na zijn doelpunt tegen België weer als wisselspeler. Abdelhamid Sabiri krijgt na zijn vrije trap in dezelfde wedstrijd wel een basisplaats. 

Bij Canada staat Alphonso Davies natuurlijk in de basiself. Bij diezelfde elf namen is er dan weer geen plek voor Jonathan David. De spits speelt bij LOSC Lille in de Ligue 1, maar liet op dit WK nog niet veel zien. In zijn plaats speelt Junior Hoilett. Ook aanvoerder Atiba Hutchinson moet het doen met een reserveplek tegen de Marokkanen. Bondscoach John Herdman lijkt met deze opstelling vol op de aanval te willen spelen.

De opstellingen:
Marokko: Bounou; Mazraoui, Saïss, Aguerd, Hakimi; Sabiri, Amrabat, Ounahi; Boufal, En-Nesyri, Ziyech
Canada: Borjan; Johnston, Vitória, Miller; Adekugbe, Osorio, Kaye, Davies; Buchanan, Larin, Hoilett

No Poll