Belgen klappen voor het Nederlands elftal: Verdiend? Ja, vind ik wel

Belgen klappen voor het Nederlands elftal: "Verdiend? Ja, vind ik wel"

03-12-2022 18:05 Laatste update: 18:07
35

België klapt voor het Nederlands elftal, dat zaterdag ten koste van de Verenigde Staten de volgende ronde van het WK in Qatar heeft gehaald. Analist Youri Mulder noemt de overwinning verdiend.

Na het laatste fluitsignaal klapte het aanwezige publiek bij Sporza massaal voor Oranje. "Dank je", neemt Mulder de felicitaties in ontvangst. "Verdiend? Ja, vind ik wel. Amerika had goed veldspel, maar werd moeilijk gevaarlijk, al was er wel een periode vlak voor de 2-1 dat Nederland het weer weggeeft. Bijna een kopie van het duel met Ecuador. Amerika had ook 2-2 kunnen maken, ware het niet dat DUmfries 3-1 was. Daarna was het klaar."

Gemakzucht bij Nederland na de 2-0? "Dat zit in ieder mens", zegt Mulder. "Voor de 2-1 werd Amerika wat vermoeider, waardoor Nederland dacht: we zijn er al. Het was een gekke wedstrijd. Je zag op beeld: completed passes. Dat aantal lag veel hoger bij Amerika: 400 bij Amerika, ongeveer 200 voor Nederland. Nederland heeft afgewacht en goed toegeslagen. We hebben een paar goede goals gezien."