'Ik was vandaag slecht, ik had weinig kracht en was slordiger dan normaal'

'Ik was vandaag slecht, ik had weinig kracht en was slordiger dan normaal'

03-12-2022 23:25
74

Frenkie de Jong is niet tevreden over zijn eigen spel tegen de Verenigde Staten. De middenvelder vond zichzelf slordig, maar is bij dat hij voor rust Marten de Roon naast zich had staan.

De Jong kon het spel niet versnellen in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen de Verenigde Staten. "Aan de bal kunnen we veel beter. Ik was vandaag ook slecht. Dan is het wel moeilijker", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik was vandaag een beetje vlak, had weinig kracht en was veel slordiger dan normaal. Hoe dat komt, weet ik niet precies, dat maakt ook niet zoveel uit. We hebben nu zes dagen richting de volgende wedstrijd, dat moet genoeg zijn."

Louis van Gaal koos ervoor opnieuw De Roon naast De Jong te posteren. Laatstgenoemde is daar blij mee. "Ik vind het fijn om met Marten te spelen, maar het is niet zo dat ik met die andere jongens niet goed kan samenspelen. Je weet wel van Marten, dat is ook zijn kracht, hij weet gewoon wanneer hij moet blijven en wanneer hij kan gaan. Als ik ga, dan blijft hij altijd, dat weet je, dat is een soort zekerheid."