KNVB maakt na veilingen megabedrag over naar arbeidsmigranten in Qatar

KNVB maakt na veilingen megabedrag over naar arbeidsmigranten in Qatar

19-12-2022 10:18 Laatste update: 14:22
24

De geveilde Oranje-shirts van het WK hebben bijna 325 duizend euro opgeleverd. De teller komt daarmee op 380.000 euro te staan, nadat er ook al shirts van Nations League-duels met Polen en België werden geveild.  

De opbrengst gaat naar het verbeteren van de situatie van arbeidsmigranten in Qatar. Daarbij heeft de KNVB vakbond FNV gevraagd om te helpen dit in goede banen te leiden. FNV is via hun deelneming in BWI (Building and Wood Workers' International) betrokken bij de arbeidsmigranten in Qatar.

Specifiek wordt het geld ingezet voor de bescherming van rechten, juridische zaken, persoonlijke ontwikkeling en sociale activiteiten. "Het is goed dat wij als KNVB op deze wijze een aandeel kunnen hebben in het verbeteren van de situatie van de arbeidsmigranten in Qatar", reageert aanvoerder Virgil van Dijk op de officiële kanalen.

In Doha ontmoette de selectie de arbeidsmigranten tijdens een training. Het was een speciaal moment, vindt Van Dijk. "Het leek zoiets simpels, kennismaken met elkaar. Maar zowel voor hen als voor ons was deze ontmoeting heel speciaal. Wat ons betreft had dit niet per se voor het oog van de camera's gehoeven. Maar de aanwezigheid van honderden journalisten heeft wel geleid tot wereldwijde aandacht voor de situatie van deze mensen."