Het gaat om entertainment, maar niet om de gezondheid van speelsters

"Het gaat om entertainment, maar niet om de gezondheid van speelsters"

22-12-2022 09:32
29

Vivianne Miedema heeft dramatisch nieuws gekregen, maar heeft de hoop op het WK toch niet helemaal opgegeven, al benadrukt ze dat het 'niet realistisch' is. Dat vertelt de alltime topscorer van het Nederlands elftal bij de NOS.

Miedema heeft haar kruisband gescheurd en loopt op krukken. Het WK lijkt aan haar voorbij te gaan, maar hoewel het zwaar en moeilijk zal worden, blijft ze hoop houden. "Het gaat gewoon heel lang duren. Begin januari word ik geopereerd, daarna maak ik kleine stapjes en hoop ik begin volgend seizoen weer fit te zijn."

Wedden

Meer odds

"Het is niet realistisch. Natuurlijk wil ik naar het WK, maar ik hoop dat ik hierna nog een paar jaar mag voetballen en dan is dat een groot risico. Als er een wonder gebeurt, sta ik er misschien, maar ik ga er niet vanuit", vervolgt Miedema.

Miedema luidde de noodklok al over het overvolle speelschema, al weet ze niet of haar blessure daarvan een gevolg is. "Dat is moeilijk te zeggen, maar het zegt genoeg dat vijf meiden uit de toptwintig hun kruisband hebben afgescheurd. Je ziet steeds meer dat het overal kan gebeuren. We moeten rekening houden met nog meer grote blessures aan het begin van het jaar. We moeten er iets mee doen: de speelkalender moet worden aangepast, maar dat moet van de FIFA en UEFA komen. Ook de bonden moeten samenkomen. Je wil je beste spelers op het veld hebben staan, maar dat is nu niet het geval."

"Mijn oplossing? Er zijn er veel. Op dit moment worden er alleen maar meer wedstrijden gespeeld omdat er dan meer geld binnenkomt. Het gaat om entertainment, maar niet om de gezondheid van speelsters. Daarom is het van belang dat de grote bonden bij elkaar komen en het speelschema met een maximaal aantal wedstrijden bepalen."