'Juve wil om tafel met Nederlandse debutant: Barça en Bayern liggen op de loer'

'Juve wil om tafel met Nederlandse debutant: Barça en Bayern liggen op de loer'

22-12-2022 18:50
26

Dean Huijsen gaat na zijn officieuze debuut voor Juventus spoedig om tafel met de club om te praten over een nieuw contract. De zeventienjarige Nederlander, die momenteel tot medio 2024 vastligt, wordt gevolgd door Bayern München en FC Barcelona, die hem interessant vinden met oog op de toekomst.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Huijsen, die 1.95 meter lang is en tweebenig, speelt sinds de zomer van 2021 voor Juventus, dat hem oppikte bij Málaga. Meerdere topclubs toonden destijds interesse, waaronder Real Madrid. De mandekker maakt al enige tijd indruk in de jeugd van de Italiaanse topclub. La Gazzetta dello Sport noemde hem eind oktober al 'de nieuwe Matthijs de Ligt'.

Donderdag mocht Huijsen zijn officieuze debuut maken voor La Vecchia Signora. De verdediger begon in de basis in een oefenwedstrijd tegen NK Rijeka, mede doordat trainer Massimiliano Allegri nog de nodige WK-gangers moest missen. Bovendien kampen Leonardo Bonucci, Federico Chiesa, Paul Pogba en Dusan Vlahovic nog met blessures.

Moise Kean, die een spitsenduo vormde met Arek Milik, maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor rust had de Italiaanse aanvaller nog een enorme kans gemist.