'Monsterlijke' Botman groeit uit tot sensatie bij Newcastle: 'Hij heeft alles'

'Monsterlijke' Botman groeit uit tot sensatie bij Newcastle: 'Hij heeft alles'

23-12-2022 13:38
44

Sven Botman is enorme stappen aan het zetten bij Newcastle United. De Nederlandse centrumverdediger blinkt in Engeland uit en krijgt lovende woorden te horen van ex-trainers en ploeggenoten. 

Hoewel Botman bij Ajax niet wist te slagen, bewees hij zich in Frankrijk bij Lille direct. Onder leiding van trainer Jocelyn Gourvennec begon Botman zich te tonen aan de wereld. "Nederland kan hem niet veel langer negeren. Hij heeft zichzelf op ieder niveau bewezen. Hij verdient het nu al om de volgende stap te maken naar de nationale ploeg. Newcastle kan hem helpen dat doel te bereiken", zegt de Fransman tegenover The Athletic. Oud-ploeggenoot Burak Yilmaz omschrijft hem als een 'monster'.

Bij Newcastle United staat hij zo nu en dan met Jamaal Lascelles in het centrum. Ook de Engelsman is positief gestemd over Botman. "Voor iemand die zo jong is, is hij erg kalm. Hij is groot, is goed aan de bal en is beweeglijk. Hij heeft alles wat nodig is om een geweldige verdediger te zijn."

Eerder had trainer Eddie Howe ook mooie woorden voor de 23-jarige. "Hij heeft alles om net zo goed te worden als elke andere centrumverdediger waarover veel wordt gesproken in de Premier League."